Who is Maarten Vos


Lachen is leuk, lachen is een  feest
Ik ben orthopedagoog en dramadocent en lachcoach. Ik  ben in Amsterdam werkzaam geweest  als consulent drama in het basisonderwijs. Ik heb 22 jaar bij Arkin Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt als preventiewerker en werk nu free lance voor Prezens preventie.  Thema’s waar ik mee bekend ben : Sociale Vaardigheden, depressie en angst bij kinderen en Jongeren, Sociaal- Emotionele vorming in het onderwijs, Kinderen van Ouders met  Psychiatrische problemen , opvoedingsondersteuning , drama. Ik heb verschillende methoden ontwikkeld zoals Beter Omgaan met Jezelf en de Ander ( basisonderwijs ) , Beter Omgaan met Pubers ( oudercursus ), Ik kon mijn adem niet ademen ( Omgaan met emoties in Het basisonderwijs ) Uitstekend Goed ( Omgaan met sociale Vaardigheden in het basisonderwijs.

In 2005 heb ik in België de Opleiding voor lachanimator bij Dr Madan Kataria gevolgd, een arts uit  Bombay in India. Daarvoor al ervaring opgedaan met verschillende vormen van lachmeditaties.  De speelse aanpak van Kataria gaf mij zoveel inspiratie dat ik  lachworkshops ben gaan geven .

In december 2006 heb ik samen met Chantal van de Kragt de Lachclub Amsterdam opgericht . Het lachen heeft mij zo gestimuleerd dat ik me  wilde verdiepen en in mei 2007 ben ik een  opleiding gestart bij de Amerikaanse lachtherapeute Annette Goodheart in Denemarken. Een Internationale Opleiding voor lachcoaching . Je kan  lachen  inzetten bij coachingsvragen. Lachcoaching vindt in tegenstelling tot lachyoga individueel plaats .

In de zomer van 2009 heb ik de Opleiding leraar laughteryoga gevolgd in Zwitserland, wederom bij Dr Kataria . Ik ben nu bevoegd mensen op te leiden tot lachyogabegeleider en heb inmiddels 19 trainingen gegeven. De volgende training is 29 en 30 april 2023.  Ik geef  ook een 1 daagse training lachyoga aan kinderen voor professionals in het basisonderwijs en lachyogabegeleiders. De eerstvolgende training is  in het voorjaar van 2023.

In het voorjaar van 2022 is mijn boek: “De kracht van je lach” bij uitgeverij Kompas uitgekomen.

,